phone-icon031 799 321
Refleksna masaža stopal

Read More
Antistresna masaža

Read More
Športna masaža

Read More
Bownova terapija
Refleksoterapija

Read More
slide2
To-Me - Hiša masaž, terapij in vadb
Hiša To-Me vam nudi najučinkovitejše terapije in masaže pri lajšanju bolečin v križu, hrbtu, kroničnih bolečinah v vratu, ramenih, rokah in nogah.

leaf-icon
Popolna oskrba telesa in duha

Masaže, terapije, vadbe, fizioterapija, hidracija in nutricistika. Privoščite si prvovrstno razvajanje že danes.

lotus-icon
Vitalnost

Za vašo vitalnost poskrbimo na visokem nivoju. Pokažite nam svoja stopala in povedali vam bomo, kakšno je stanje v vašem telesu.

gift-icon
Idealno darilo

Podarite sebi, vašim bližnjim ali prijateljem zdravje, vitalnost in zadovoljsto z darilnim bonom ali paketom masaž.
Naročite darilni bon

Terapija dotika za celostno dobro počutje

Pravijo, da je masaža precej fizična znanost, saj gre za manipulacijo mehkih telesnih tkiv s pomočjo pritiska. Pri nas se s takšnim "mehanskim" vidikom vsekakor ne zadovoljujemo. Telo ni zgolj skupek tkiv. Prepričani smo, da se njegove nege ni moč lotiti zgolj mehansko. Niti ne zgolj površinsko. Potreben je celovit pristop, ki zajema tudi duha. Dobro počutje namreč ni nikoli odvisno zgolj od lupine, temveč je potrebno sproščanje notranjosti - pobožati in pogladiti je potrebno dušo.

To vam bodo gotovo potrdili športniki, za katere je športna masaža del vsakdanjih priprav na telesne napore, pa tudi tisti ljudje, ki se fizično ne naprezajo, a so že ugotovili, kako čudovito popolne se počutijo po antistresni masaži, kako jih razbremeni refleksoterapija, koliko bolj enostavno je zajeti polna pljuča zraka po Bownovi terapiji ...

Masaža je torej gotovo terapija, pri kateri z dotikom vplivamo tako na telo kot na duha. Obema omogočamo udobje, ki vodi v dobro počutje in zadovoljstvo.
Masažni salon To-Me

Zakaj izbrati To-Me?

browser-icon Enostaven dostop
Zgolj lučaj od ljubljanske obvoznice.

installation-icon Brez čakanja
...oz. dolgih čakalnih vrst.

documentation-icon Strokovnost
Naša znanja podpirajo raznovrstni certifikati.

Bownova metoda poskrbi, da telo deluje v sožitju z nami, ne pa proti nam.

Avstralec Tom Bowen ni imel formalne medicinske izobrazbe, zato je za svojo metodo rad dejal, da je božji dar. Vseeno se je imel za osteopata, saj je izhajal iz prepričanja, da sta zgradba in delovanje telesa neločljivo povezana v eno. Njegova neinvazivna manualna terapija, ki fizično, energijsko in vibracijsko stimulira telo, je danes priznana kot edinstvena – v človekovo življenje prinaša izrazite spremembe, saj spoštuje telo kot celoto. Je najboljši način, da smo prijazni do svojega telesa in mu damo moč, da se ponastavi. Bownova terapija namreč priznava, da je naše telo najbolj neverjetna stvar, kar jih imamo.

Bownova terapija je nežna in zato primerna za vsakogar. Terapevt pri njej izvaja pritisk in gibe na specifičnih točkah mišic, fascij oziroma veziv in ovojnic, tetiv ter indirektno na živčnih ovojnicah. Deluje kot katalizator v procesu zdravljenja in ne kot zdravilec – naš živčni sistem namreč sam v sebi skriva ključ do neverjetnega potenciala, ki ga ima telo za samozdravljenje. Tako kot je to sposobno stresnega odziva, je namreč sposobno tudi relaksacijskega odziva.

Sama struktura našega telesa nam omogoča, da je proces samouravnovešenja oziroma ponastavitve mogoče pospešiti že z minimalnim zunanjim vplivanjem oziroma bownovim gibom. Nežni bownovi gibi pošljejo možganom živčne impulze, posledici pa sta takojšnja mišična sprostitev in odprava bolečin. Telo se namreč v želji po zaščiti zaradi fizičnega stresa in nepravilne uporabe z leti prične odzivati prekomerno zaščitniško in nam ob vsaki najmanjši možnosti, da bi prišlo do škode, svojo težnjo po samoohranitvi sporoča z bolečinami. S ponastavitvijo spodbudimo v njem zaupanje. Reprogramiramo njegov občutek za primerno samozdravljenje in odstranimo potrebo po pretiranem odzivu z bolečino.

Želite dokaz?
Dovolj je pomisliti na to, da da se je telo naših prednikov s strahom odzvalo na pravo fizično nevarnost, v sodobnem času pa se strah in zaščita pogosto pojavljata neutemeljeno – morda sta prav zato tako pogosti anksioznost in depresija, ki ju nekoč sploh niso poznali.

Kako se bownova terapija odraža v praksi?

  • Celostno vpliva na mišice, fascije, tetive in ovojnice,
  • uspešno pomaga pri športnih poškodbah,
  • deluje pri kroničnih bolečinah,
  • odpravlja glavobole in migrene,
  • se izkaže pri bolečinah v ramenih, komolcih in hrbtenici,
  • pri dojenčkih vpliva na kolike in refluks,
  • pomaga pri sindromu kronične utrujenosti,
  • je učinkovita pri rehabilitaciji po operacijah,
  • blaži bolezni dihal in astmo ...Bownova terapija poskrbi za repozicioniranje v fizičnem smislu, s tem pa odpravi bolečine in poživlja tudi um in duha.


< Refleksna masaža stopal                        Kristaloterapija >
Refleksoterapija

Refleksna masaža se uporablja v terapevtske in sprostitvene namene.

Refleksoterapija

Športna masaža

S športno masažo preprečujemo poškodbe, ki se pojavljajo pri rekreativnih in vrhunskih športnikih.

Športna masaža

Kineziotaping

Metoda, ki pri posamezniku spodbudi samoozdravitvene procese telesa ter omogoči raztezanje mehkih tkiv.

Kineziotaping

Antistresna masaža

S pomočjo sebi primernih masaž, se lahko upiramo neizprosnemu navalu pritiskov v današnji družbi.

Antistresna masaža

© 2017 Hiša masaž, terapij in vadb To-Me. All rights reserved | Izdelava spletnih strani Tomyco d.o.o.