Telefon

+386 (0)31 799 321

E-pošta

hisa.masaz.tome@gmail.com

Odpiralni čas

Pon. - pet.: 8 - 20h, sob. po dogovoru

Nič se ne more primerjati s srečo, ki vas čaka po devetih mesecih. Samo zaupajte svojemu telesu, da bo opravilo svojo najbolj čarobno nalogo.

Razvoj malega bitja je za žensko vir velikega veselja in sreče, vendar telesu prinaša tudi napore.
Spremembe lahko prinašajo nelagodje zaradi poprej neznanih občutkov, ki jih tako v telesnem kot čustvenem oziru bodi koktajl nosečniških hormonov. Masaža za nosečnice ter refleksna masaža stopal, ki se ravno tako priporoča v času pričakovanja, sta lahko v veliko pomoč in nudita olajšanje ob neprijetnih simptomih.

Za nosečnice običajna masaža ni primerna, saj je potrebna prilagoditev njihovemu telesnemu stanju, masaža za nosečnice pa dela čudeže!

S pomočjo masaže za nosečnice poskrbimo za sprostitevter pozitivno vplivamo na:

 • odpravljanje nosečniške utrujenosti,
 • zastajanje vode v telesu in otekanje,
 • slabost,
 • ohlapnost kože in nastanek strij,
 • zmanjšanje bolečin v predelu križa zaradi spremembe telesnega težišča,
 • zmanjšanje bolečin v nogah zaradi išiasa oziroma živca, ki izvira iz spodnjega dela hrbta in se nadaljuje v noge,
 • zmanjšanje bolečin v stopalih, ki so posledica “povečanja” stopal zaradi sprostitve vezi med stopalnicami,
 • izboljšanje prekrvavitve celotnega telesa,
 • izboljšanje in uravnavanje pretoka energij,
 • boljši spanec,
 • lažji porod in manj bolečin med nosečnostjo in porodom zaradi sprostitve endorfinov …

Masaža se priporoča tudi po porodu, saj telesu pomaga pri boljšemu okrevanju in vračanju k formi in postavi, ki smo jo imeli pred zanositvijo.

Masaža za nosečnice je prijetno sproščujoča in nežna, z njo pa se telesu oljaša napor in poskrbi, da ni vsa pozornost namenjena le malemu bitju znotraj maternice, temveč tudi bodoči mamici. Vse preveč pogosto nosečnice namreč v času nosečnosti odlično skrbijo za svoje telo, vendar predvsem z mislijo na dobrobit otroka – pozabljajo, da je maternica del celote telesa, torej je potrebno imeti v mislih širšo sliko in upoštevati holističen pristop.

Kar je dobro za mamico, je dobro tudi za otroka, ki raste v njej. Nosečniška masaža, ki ima telesne učinke, pomaga tudi na čustvenem nivoju. Dobro počutje odpravlja strah in ga nadomešča z vero, da bo nosečnost potekala brez težav in bo porod hiter ter neboleč. Pozitivne misli so ključne, da je nosečnost najlepši čas življenja. Masaža za nosečnice bodočim mamicam pomaga, da vdihnejo sproščenost, ter izdihnejo napetost. In se zavedo, da bo prišel njihov dojenček v ravno pravem trenutku in na ravno pravi način – do takrat pa morajo s svojim telesom ravnati kot s templjem, ki si zasluži vse udobje in vso pozornost.

Priporočamo tudi

Refleksno masažo stopal