Telefon

+386 (0)31 799 321

E-pošta

hisa.masaz.tome@gmail.com

Odpiralni čas

Pon. - pet.: 8 - 20h, sob. po dogovoru

Bownova metoda poskrbi, da telo deluje v sožitju z nami, ne pa proti nam.

Avstralec Tom Bowen ni imel formalne medicinske izobrazbe, zato je za svojo metodo rad dejal, da je božji dar. Vseeno se je imel za osteopata, saj je izhajal iz prepričanja, da sta zgradba in delovanje telesa neločljivo povezana v eno. Njegova neinvazivna manualna terapija, ki fizično, energijsko in vibracijsko stimulira telo, je danes priznana kot edinstvena – v človekovo življenje prinaša izrazite spremembe, saj spoštuje telo kot celoto. Je najboljši način, da smo prijazni do svojega telesa in mu damo moč, da se ponastavi. Bownova terapija namreč priznava, da je naše telo najbolj neverjetna stvar, kar jih imamo.

Bownova terapija je nežna in zato primerna za vsakogar. Terapevt pri njej izvaja pritisk in gibe na specifičnih točkah mišic, fascij oziroma veziv in ovojnic, tetiv ter indirektno na živčnih ovojnicah. Deluje kot katalizator v procesu zdravljenja in ne kot zdravilec – naš živčni sistem namreč sam v sebi skriva ključ do neverjetnega potenciala, ki ga ima telo za samozdravljenje. Tako kot je to sposobno stresnega odziva, je namreč sposobno tudi relaksacijskega odziva.

Sama struktura našega telesa nam omogoča, da je proces samouravnovešenja oziroma ponastavitve mogoče pospešiti že z minimalnim zunanjim vplivanjem oziroma bownovim gibom. Nežni bownovi gibi pošljejo možganom živčne impulze, posledici pa sta takojšnja mišična sprostitev in odprava bolečin. Telo se namreč v želji po zaščiti zaradi fizičnega stresa in nepravilne uporabe z leti prične odzivati prekomerno zaščitniško in nam ob vsaki najmanjši možnosti, da bi prišlo do škode, svojo težnjo po samoohranitvi sporoča z bolečinami. S ponastavitvijo spodbudimo v njem zaupanje. Reprogramiramo njegov občutek za primerno samozdravljenje in odstranimo potrebo po pretiranem odzivu z bolečino.

Želite dokaz?
Dovolj je pomisliti na to, da da se je telo naših prednikov s strahom odzvalo na pravo fizično nevarnost, v sodobnem času pa se strah in zaščita pogosto pojavljata neutemeljeno – morda sta prav zato tako pogosti anksioznost in depresija, ki ju nekoč sploh niso poznali.

Kako se bownova terapija odraža v praksi?

  • Celostno vpliva na mišice, fascije, tetive in ovojnice,
  • uspešno pomaga pri športnih poškodbah,
  • deluje pri kroničnih bolečinah,
  • odpravlja glavobole in migrene,
  • se izkaže pri bolečinah v ramenih, komolcih in hrbtenici,
  • pri dojenčkih vpliva na kolike in refluks,
  • pomaga pri sindromu kronične utrujenosti,
  • je učinkovita pri rehabilitaciji po operacijah,
  • blaži bolezni dihal in astmo …

Bownova terapija poskrbi za repozicioniranje v fizičnem smislu, s tem pa odpravi bolečine in poživlja tudi um in duha.